Belföld

Kunhalmi Ágnes: Donáth Anna sem követheti azt a politikát, amit Orbán Viktor

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az ellenzéki pártok között egyetértés mutatkozik abban, hogy a június 9-i Európai Parlamenti választásnak mindenki egyedül fut neki. Egyedül az MSZP küzd a közös indulásért: a párt aláírásgyűjtésbe is kezdett az összefogásért, március 15-ig százezer támogató aláírását összegyűjtene össze.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a közös lista alternatívája a Fidesz győzelme. A szocialista politikust Donáth Anna nyilatkozatáról kérdezték, aki a Momentum tisztújítóján arról beszél, hogy NER leváltásának feladatát az ellenzék nem bízhatja „a 2010 előtti világ árnyaira”.

Orbán Viktor megosztja a magyar társadalmat. Egymásnak ugraszt társadalmi csoportokat. Kirekeszt a nemzetből nagyon sokakat. Én azt gondolom, hogy senki, Donáth Anna sem, követheti azt politikát, amit Orbán Viktor. Nem oszthatja tovább a magyar társadalmat

– mondta Kunhalmi, aki nem tartja jónak, ha különbséget teszünk a 2010 előtt és utáni világ között, mert abból csak Orbán profitál.

A Momentum két külön ellenzéki listát állítana a fővárosban. A műsor vezető azon kérdésére, hogy mi lesz, Kunhalmi azt mondta:

Tudja mi lesz? Fidesz lesz! Ez a baj.

Kunhalmi szerint, ha csak egyetlen egy párt kimarad, könnyen közgyűlési többsége lehet a Fidesznek. Így lényegében a főpolgármester nem tudná vezetni a fővárost.

Kapcsolódó
Orbánék úgy megkavarták a kártyákat, hogy Karácsony sem találja a gyeplőt az elszabadult ellenzéken
A fővárosi választási szabályok módosítása zavart okozott az ellenzékben: egyelőre az is megjósolhatatlan, milyen felállásban indulnak el júniusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik