Belföld

Vallott D. Gábor, aki úgy megütött egy férfit a Thököly úton, hogy az kizuhant egy taxi elé és meghalt

police.hu
police.hu

Beismerte tettét az a gondatlan emberöléssel gyanúsított D. Gábor, aki szombaton úgy megütött egy 66 éves férfit a Thököly úton, az egy érkező taxi elé zuhant és a helyszínen meghalt.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője mai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a 34 éves, hajléktalan férfi szombat este negyed tíz körül tért be a Thököly úti kisvendéglőbe, ahol fogyasztani akart, de nem volt nála elég pénz.

Bement a mosdóba és nem távozott onnan, hiába szóltak neki, hogy már távoznia kellene, mert a vendéglő zárni fog. Az MTI beszámolója szerint ekkor egy 66 éves férfi bement utána, hogy távozásra bírja. Már ekkor szóváltás és dulakodás alakult ki közöttük, végül a férfit kikísérték az utcára, ahol azonban a szóváltás és a tettlegesség folytatódott. Az esetnél többen jelen voltak.

police.hu

A 34 éves férfi – saját bevallása szerint – egy alkalommal ütötte meg az áldozatot, aki ettől az útra esett, és egy taxi halálra gázolta. A szóvivő megjegyezte, a nyomozás során vizsgálni fogják, pontosan hogyan zajlott a dulakodás. A BRFK életvédelmi osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást, ugyanis a férfi a bűncselekményt követően távozott a helyszínről, bár próbálták visszatartani.

police.hu

Hétfő délutánra sikerült azonosítani D. Gábort, aki ellen azonnal elfogatóparancsot adtak ki, és még aznap elfogták a Blaha Lujza téri villamosmegállóban. Amikor előállították, és gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Mivel korábban már két büntetőeljárás is folyt a férfi ellen – súlyos testi sértés és lopás miatt -, és elzárás volt érvényben vele szemben, ezért a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik