Belföld

Drogot csempészett a tököli börtönbe egy karbantartó

Vádat emelte Pest Vármegyei Főügyészség azzal a karbantartóval szemben aki pénzért vállalta, hogy kábítószert ad át a börtönben egy elítéltnek.

A Pest Vármegyei Főügyészség közleménye szerint egyik vádlott a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte 2021 nyarán a büntetését.

A másik terhelt pedig az intézet egyik épületén végezett karbantartási munkálatokat ebben az időszakban egy külsős cég alkalmazottjaként. A munkavégzés kezdetén a büntetés-végrehajtási intézet tájékoztatta, hogy semmit  nem adhat át a raboknak, tőlük nem vehet át semmit, s kizárólag a munkáról beszélgethet velük.

Ennek ellenére a karbantartás során a külsős munkavállaló elhintette a vele dolgozó raboknak, hogy bármilyen dolog becsempészésében tud segíteni és a telefonszámát is megadta nekik. Ezen a telefonszámon érte őt el az ügy másik vádlottja, aki azt kérte, hogy vigyen be neki egy csomagot pénzért.

A rab unokaöccse Tökölön át is adott egy csomagot a karbantartónak, amiben többek között marihuána, amfetamin, és MDMA is volt.. Az elkövető 18 ezret kapott ezért, és a céges teherautójába rejtve be is vitte a csomagot a börtön területére.

Ott egy másik fogvatartott vette azt át tőle, akinek a megbízó rab kábítószerrel fizetett. Másnap azonban zárkaellenőrzést tartottak, melynek során megtalálták a tiltott szereket és a cselekményre is fény derült.

Az ügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a munkás ellen, míg a szert rendelő és részben továbbadó fogvatartott ellen szintén kábítószer-kereskedelem bűntette és vesztegetés bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik