Belföld

Március végén lehet főpolgármester-jelöltje a Fidesznek Kubatov Gábor szerint

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A jelölési folyamat valamikor február közepén indul meg, és szerintem körülbelül március végére lesznek hivatalos jelöltek.

Erről beszélt Kubatov Gábor az Inforádiónak adott interjújában.

A Fidesz alelnöke elmondta, nagyon sok ember tesz javaslatot, „és az is egy jó dolog, amikor jönnek a javaslatok, akár kerületi vezetőktől, hogy szerintük kivel lehetne legyőzni Karácsony Gergelyt.”

Szerinte lesz elég idő a jelöltet felépíteni, ebben a közösségi média nagy segítséget nyújt. Példaként említette, hogy legutóbbi szlovák vagy bolgár választáson jelöltek három hónap alatt kerültek miniszterelnöki pozícióba. Szerinte másként van már a világ, az attól való félelem, hogy valakit nem lehet megismertetni.

Arra a kérdésre, hogy milyen hangulatú kampányra számít, Kubatov úgy felelt: amerikai típusúra.

Tekintettel arra, hogy a baloldal leginkább az Egyesült Államokban kapja a finanszírozását. És ha onnan jön a megrendelés, akkor nyilván nemcsak a pénzt fogják küldeni, hanem a szakembereiket is, és akkor egyre inkább olyan kampányokra számíthatunk, mint ami az Egyesült Államokban van

– mondta.

A listás választási rendszerrel kapcsolatban úgy fogalmazott, ők most visszatérnek egy régi rendszerhez, egy ciklust kipróbáltak, hogy milyen, amikor polgármesterek ülnek bent, és a közös bölcsesség azt mondja parlamenti szinten is, hogy jobb, ha tiszta listás választás van, mert az a választói akaratot jobban visszatükrözi.

Kubatov úgy érzi, van néhány nagyváros, ahol szerinte kifejezetten jó esélyeik vannak visszavenni a polgármesteri pozíciókat az ellenzéktől. Így látja Baját, Miskolcot, Pécset és Dunaújvárost is.

Kapcsolódó
Kubatov Gábor: Én az állam működéséért aggódom
A Facebook-posztja óta először szólalt meg a nyilvánosság előtt a Fradi elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik