Belföld

Gyárfás Tamás: Az én életemet is tönkretette Fenyő János halála

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nem tettem semmi olyat, ami jogszabályokba ütközne. Szívesen használnám az ártatlan kifejezést, de elborzaszt, mintha tényleg védekeznem kellene. Sokszor felmerült bennem, hogy mit keresek egyáltalán itt

– szólt a bírósághoz az utolsó szó jogán Gyárfás Tamás kedd délelőtt a Fővárosi Törvényszéken, a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán az Index tudósítása szerint. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tárgyalás előtt botrányos jelenetek zajlottak le: Portik Tamás másodrendű vádlott fia beszólt a bírónak, majd kávét öntött az arcába.

A tárgyalás során nem csupán tagadtam, de cáfoltam is a vád állításait. Az utolsó ráadás hónapok voltak a legkegyetlenebbek, amikor csak vársz és vársz, és reméled, hogy a védekezéseid nem merülnek a feledésbe

– fogalmazott Gyárfás, aki szerint évek óta mást sem tesz, csak próbálja cáfolni a vádakat és bizonyítékokat. Fenyő Jánosról azt mondta:

Az ő halála, amihez semmi közöm nincs, az én életemet is tönkretette.

Ezt követően Portik Tamás szólalhatott volna fel utolsó szó jogán, de ő halasztást kért, mert több napon át fogja kifejteni az álláspontját. A tárgyalás szerdán folytatódik.

Fenyő Jánost 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portikot és Tasnádi Pétert a médiavállalkozó meggyilkolásával. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, és ő is bérelte fel Rohácot. A vádlottak kitartóan tagadják a bűnösségüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik