Belföld

Filmbe illő drograzzia volt Budapesten, Székesfehérváron és Dunavarsányban is – videó

police.hu
police.hu

Kábítószer-kereskedelem miatt fogtak el öt férfit és egy nőt január 24-én hajnalban hét helyszínen Budapesten, Dunavarsányban és Székesfehérváron – közölte közleményében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az összehangolt akcióban  59 rendőr vett részt – az NNI több osztályának nyomozóin kívül, a KR bevetési egysége és rendészeti állománya, valamint a Pest vármegyei MEKTO (Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály) munkatársai is szerepet vállaltak.

A hét helyszínen többfajta drogot – köztük marihuánát, kokaint, hasisgyantát és 1100 ecstasytablettát -, valamint a kábítószerek előállításához és porciózásához használatos, droggal szennyezett eszközöket – mérlegeket, vákuumos nejlontasakokat, mérőedényeket -, készpénzt és két nagy értékű gépjárművet is lefoglaltak – közölte honlapján a rendőrség.

police.hu

Az elfogott hat ember a gyanú szerint annak a kábítószer-kereskedő bandában dolgozott, amelyre 2023. december 19-én  a rendőrség már lecsapott. A banda Hollandiából Magyarországra behozott jelentős mennyiségű kábítószer feldolgozására és továbbértékesítésére szakosodott.

Az NNI Bűnszervezetek Elleni Osztályának nyomozói a gyanúsítottak közül egy 37, egy 34 és egy 25 éves férfit bűnügyi őrizetbe vettek, akik közül kettőt az illetékes bíróság letartóztatott, egyet pedig bűnügyi felügyelet alá helyezett. Az ügyben tizennégy gyanúsítottat hallgattak ki, akik közül nyolcan letartóztatásban vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik