Belföld

5-6 üveg sört és rövideket ivott az újpesti tragédia okozója, és amnéziára hivatkozik

Részegen, jogosítvány nélkül tarolta le kocsijával a háromnapos hajtóvadászat után elfogott újpesti gázoló azt az autót, amiben apa és 14 éves lánya ült, előbbi pedig végzetes sérüléseket szenvedett, számolt be róla az RTL Híradó.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a csatornának elmondta, a baleset után a rendőrök minden olyan címet ellenőriztek, ahol a férfi meghúzhatta magát. Végül látókörbe került az egyik ismerőse, akinek szigetszentmiklósi házában fogták el az elkövetőt.

Kihallgatásán nem tagadott, beismerte, hogy ő okozta a tragédiát.

Az RTL úgy tudja, a férfi próbaidőn volt, amikor bekövetkezett a baleset, kábítószer-birtoklás miatt ugyanis két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Korábban lopás, csalás, garázdaság és testi sértés miatt is indult ellene eljárás.

Ügyvédje szerint védence azt vallotta, aznap feszült volt, mert szakítani akart vele a párja. Ezért inni kezdett, 5-6 üveg sört és rövid italokat fogyasztott.

Az ütközés után vérző fejjel szaladt el a helyszínről, állítása szerint azért, mert emlékezetkiesése lett.

Hihetetlen erős ütés érte az agyát a baleset bekövetkeztekor, és az ezzel járó amnézia miatt nem tudta, hogy hol van. Órákkal később jött rá, hogy egyáltalán mi történt

– fogalmazott védője, aki azt is hozzátette, a férfi ezután kába állapotban bóklászott a városban, majd megpróbált visszamenni a helyszínre, de nem talált oda.

Ügyvédje közölte, azért lett pozitív a férfi drogtesztje, mert előtte elszívott egy füves cigarettát.

Nagyon össze van omolva, bocsánatot szeretne kérni majd mindenkitől, akinek ezzel bármilyen szintű kellemetlenséget okoztt, értelemszerűen életek omlottak össze

– tette hozzá az ügyvéd.

A férfinek van egy 12 éves lánya, főleg alkalmi munkából élt, hangzott el az RTL Híradó riportjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik