Belföld

TEK-esek csaptak le egy Svájcból hazatérő párra – videó

police.hu
police.hu

Több kiló marihuánával tartott haza egy pár az ismerősével Svájcból, amikor rajtuk ütöttek a hajdú-bihari rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy kabai lakos droggal kereskedik. A nyomozás során hamar beigazolódott, hogy a 31 éves férfi valóban tiltott szerekkel üzletel.

A bűnügyesek a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen csaptak le több helyszínen szerdán. Tudták, hogy a férfi barátnőjével és egy ismerősével Svájcból tart hazafelé. Egy magyarországi pihenőhelynél ütöttek rajtuk, s az autóból több kiló, droggyanús, zöld növényi törmelék került elő.

Ezzel egyidőben egy hajdúszoboszlói házaspárt is elfogtak, akik a gyanú szerint rendszeresen vásároltak kábítószert a kabai lakostól, amit továbbértékesítettek. A kutatások során további fél kiló kábítószergyanús anyagot, a kereskedéshez szükséges eszközöket, valamint 2,5 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

police.hu

A 31 éves férfit, a 27 éves barátnőjét és a házaspár férfi tagját jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság mindhármuk esetében elrendelt.

A házaspár női tagjának drogkereskedelem, míg a külföldi kiruccanásban résztvevő ismerősnek kábítószer birtoklás miatt kell felelnie, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága összesen mintegy 15 millió forint feketepiaci értékű kábítószert talált és foglalt le az akció során, ezzel közel háromezer adagot vontak ki a forgalomból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik