Belföld

Kubatov Gábor azóta nem reagált, amióta kiderült, hogy Lázár János bontotta fel a szponzorszerződést

Marjai János
Marjai János

Vérlázítónak és primitívnek nevezte Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Mahart vezetőjének döntését, amiért az állami hajós cég felbontotta a szponzorszerződését a Fradi női kézilabdacsapatával. Mint kiderült, a szerződést Lázár János miniszter utasítására mondta fel a cég, mert minden pénzüket a szolgáltatás javítására kell fordítaniuk.

Az RTL kereste a klubot, de az nem válaszolt arra a kérdésre, hogy jogi útra terelik-e az ügyet, ahogy Kubatov korábban jelezte.

Kedden indulatos Facebook-posztban számolt be arról Kubatov Gábor, hogy az állami tulajdonú Mahart Passnave Kft. váratlanul bejelentette: nem szponzorálja tovább a Fradi női kézicsapatát.

A csapat eredménytelenségével indokolták a lépést, ami a Ferencváros vezetője szerint „vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív”. Kubatov szerint a Lázár minisztériumához tartózó cég „döntéshozói tájékozatlanok, és döntésükkel – vagyis hogy nem szponzorálnak tovább – ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését.”

Hogy pontosan mekkora összegtől esett el így a Fradi kézilabdacsapata, azt nem tudni, de 2018 és 2023 között nettó 18 millió forinttal támogatta a cég az FTC-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik