Belföld

Méltatlannak tartja a Párbeszéd személyeskedő válaszát Vitézy Dávid

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Hétfőn Ungár Péter, az LMP társelnöke egy Indexre írt véleménycikkben kritizálta Karácsony Gergely várospolitikáját, mire a főpolgármester pártja egy 2015-ös fotóval reagált, amelyen az látszik, ahogy Vitézy Dávid, az LMP kiszemeltje a főpolgármester-jelölti posztra, együtt bulizik Orbán Ráhellel, a miniszterelnök lányával a Szigeten. A fotót annó Vitézy tette közzé saját Facebook-oldalán. Az eredeti képen Risztov Éva úszónő is szerepelt, ám őt a párbeszédesek levágták.

Az Orbán-kormány volt közlekedési államtitkára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az ügyről azt mondta, hogy szerinte Budapest ennél többet érdemel.

Az, hogy tíz évvel ezelőtt egy fesztiválon Risztov Éva úszónő milyen felvételt készített velünk… Nem erről szól ez a kérdés, a járatritkítás azért problémás, mert az utasoknak többet kell várni a buszra, nem fognak fölférni, rosszabb lesz a budapesti közösségi közlekedés. Erre ilyen személyeskedő válaszokat adni szerintem méltatlan, én biztos nem szeretnék egy ilyen játékban részt venni

– mondta Vitézy, aki egyelőre nem döntött arról, hogy elfogadja-e az LMP felkérését, azt azonban elismerte, hogy vannak budapesti ambíciói.

Pénteken a BKK menetrendváltozást jelentett be, amely szerint 53 járat riktábban fog járni hétfőnként és péntekenként. A változás a villamosokat, a trolikat és a buszokat is érinti. Vitézy kifogásolta, hogy az ügyben semmilyen társadalmi egyeztetés nem volt, pedig jogszabály ezt kötelezővé teszi.

Az történt, hogy lebuktak ezzel a járatritkítással kapcsolatban, semmilyen kommunikáció nem volt. A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet vette észre, hogy egy komoly járatritkítás történik. Ezután ismerte el a BKK egy közleményben, hogy ritkábban járnak a járatok, és jöttek ezzel a magyarázkodással, hogy az otthoni munka miatt döntöttek így

– mondta Vitézy az ATV-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik