Belföld

Telex: egy dubaji üzletember a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építene a Hősök tere mögé

AFP
AFP

Egy dubaji üzletember már tárgyal a kormánnyal arról, hogy a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építsen a Rákosrendező vasútállomás közelébe – írja a Telex a VSquare értesülése alapján. A cikk szerint a kormánynál az a Mohamed Alabbar jelentkezett be, aki a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületét, a 828 méteres Burdzs Kalifát is építette. A zuglói területre egy kisebb, 220-240 méteres felhőkarcoló van tervben, ez viszont még így is jóval magasabb lenne, mint a 143 méter magas Mol-torony, Budapest legmagasabb épülete.

Alabbar cége, az az Emaar Properties nemcsak egy tornyot építene, a VSquare megfogalmazása szerint egész „mini-Dubajt” álmodott a jelenleg a MÁV, vagyis a magyar állam tulajdonában lévő területre, irodablokkokkal, luxuslakásokkal – írja a Telex. A beruházásról állítólag már előrehaladott tárgyalások zajlanak Alabbar és a kormány között. A Telex kereste az érintett kerületeket, valamint a Fővárosi Önkormányzatot, de sem a XIII. sem a XIV. kerület nem tud a tervekről, és Karácsony Gergelyéknek sincs információja a beruházásról. A portál kereste a területet birtokló Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, a VSquare pedig a kormány és az Emaar képviselőinek is küldött kérdéseket, de ezekre a megkeresésekre nem érkezett válasz.

A Telex építőipari forrásai szerint a Rákosrendező területfejlesztése régóta napirenden van, a terület hasznosítására készült is pályázat, azt viszont, hogy ez hol tart, és ki adott be pályázatot, nem tudták a nyilatkozó szakemberek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik