Belföld

Lezárták a férfiak ügyét, akik békés járókelőkre támadtak a kitörés napján

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a két férfival szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tavaly februárban békés járókelőket bántalmaztak a II. kerületben. Ez volt az az ügy, amikor egy szélsőjobbos csoport támadt gyalogosokra a kitörés napján a Széll Kálmán térnél..

A BRFK tájékoztatása szerint az elkövetők a Retek utcában támadtak egy utcán sétáló, ötfős társaságra. Egyikük minden előzmény nélkül hátba rúgta a társaság egyik tagját, majd a másik férfi fejbe rúgta a földre eső gyalogost.

A társaság másik tagja próbált a földön fekvő ismerősének segíteni, ám ekkor őt is megütötték. Az egyik megtámadott férfi könnyű, míg a társa súlyos sérüléseket szenvedett. A fővárosi rendőrök hét férfival szemben intézkedtek, akik közül kettőt elfogtak és előállítottak.

A fővárosi nyomozók a 44 éves P. Tibort csoportosan elkövetett garázdasággal, súlyos testi sértéssel és más bűncselekménnyel gyanúsították meg.  A 27 éves cinkostársának, Sz. Bélának csoportosan elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt kell felelnie. A BRFK lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Kapcsolódó
Neonácik és antifasiszták feszültek egymásnak az idei „Becsület Napján”
Több szélsőjobboldali és neonáci csoport igyekezett megemlékezni az 1945-ös kitörési kísérletről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik