Belföld

Hidvéghi Balázs szerint az EP mozdult el szélsőséges irányba

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A fideszes EP-képviselő szerint az eltérő véleményekkel együtt kell élni, majd bírálta a dollárbaloldal képviselőit, a Soror-hálózatot.

Az Európai Parlament (EP) szélsőséges irányba mozdult el. A legalapvetőbb demokratikus szabályokat rúgják fel, nemcsak Magyarországot támadják, hanem az Európai Bizottságot is azért, mert tárgyal vagy megállapodik Magyarországgal bizonyos kérdésekben. Ezt Hidvéghi Balázs mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Az MTI szerint a fideszes EP-képviselő úgy fogalmazott, az európai együttműködés alapjait kezdi ki, hogy az EP képtelen elfogadni: Magyarország álláspontja eltér a legforróbb kérdésekben, mint a háború vagy Ukrajna támogatása, illetve olyan morális témákban, mint az LMBT-propaganda, a gyermekvédelem.

Hidvéghi szerint az eltérő véleményekkel együtt kell tudni élni, az, hogy Magyarországot a szavazati jog elvételével fenyegetik

már mindennek a vége.

A Magyarországot elítélő határozatot a magyar dollárbaloldal EP-képviselői is megszavazták, de szerinte ez csak nyomásgyakorlás, a kampányt jellemző hangoskodás, a szavazati jog megvonását az Európai Bizottság vagy a tagállamok egyharmada kezdeményezhetné, majd erről a tanácsban egyhangú döntésnek kellene születnie. Ezekre gyakorlatilag nincs reális esély.

Hidvéghi Balázs szerint az EP-ben folyó vitát személyeskedés, teljesen megalapozatlan, szélsőséges kijelentések és más véleményének a teljes elutasítása jellemzi. Számára ebben felismerhető a Soros-hálózat működése. A hálózat különböző szervezeteken, aktivistákon át  beépült az európai intézményekbe: a parlamentbe, az unió bíróságába vagy a strasbourgi emberjogi bíróságba, egyre erőszakosabban lép fel a más véleménnyel szemben, az alapvető toleranciát sem gyakorolja már, megbélyegez mindenkit, aki a sajátjától eltérő véleményeket fogalmaz meg, tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a legfontosabb társadalmi, politikai kérdésekről Nyugat-Európában nem kérdezik meg az emberek véleményét. Az átlagember, a szavazó azzal szembesül, hogy megkérdezése nélkül alapvető változásokat erőltetnek a migráció, a társadalom megváltoztatása, az LMBT-témában vagy a háború kérdésében . Ami Brüsszelben folyik, az nem tükrözi az emberek többségének véleményét, Brüsszel

magába zárkózó, ideologikus, erőszakos központtá vált.

A fideszes politikus szerint ez ellen fel kell lépni, aminek az egyik eszköze az általa nagyon sikeresnek tartott nemzeti konzultáció. Az EP-képviselők azért támadták Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és a bizottságot, mert részben megállapodásra jutott a kormánnyal, amivel elismerte, hogy a jogállam rendben van és jól működik. Nem akarják, hogy ilyen, akár kisebb megállapodások vagy sikertörténetek jöjjenek létre, mert annyira ellenségesek, annyira elfogultak Magyarországgal szemben.

Az Európai Tanács a következő napokban dönt Ukrajna támogatásáról. Az Európai Bizottság korábban 50 milliárd eurós, négy évre előre megajánlott pénzösszeget javasolt, ami a költségvetés módosítását jelentené. Mint mondta: Magyarország ezzel szemben sokkal jobbnak tartaná ezt nem közös kölcsönfelvétellel, hanem az uniós büdzsén kívül megtenni, és inkább rövid távra adni, hiszen nem tudni, hogyan alakul a háború, mi lesz a fronton, mi lesz a politikai életben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik