Belföld

Elkábította, majd kirabolta a nyugdíjasokat egy nő Miskolcon

Elkábította, majd kirabolta a nyugdíjasokat egy nő Miskolcon, A  Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint őrizetbe vették a bűncselekményekkel gyanúsított nőt.

Az 57 éves helyi nő különféle ürüggyel hatolt be több idős emberhez, hogy megszerezze értékeiket. Először önkormányzati dolgozónak kiadva magát felkeresett egy 85 éves nőt, akinek gondosórát és gyógyszert kínált eladásra, utóbbit a sértett ki is próbálta. Az elkövető mintegy egymillió forintot és egy arany nyakláncot zsákmányolt a szertől elaléló nyugdíjastól.

Egy másik esetben azzal az ürüggyel keresett fel egy idős nőt, hogy üzenetet hozott annak testvérétől, azonban a házigazda gyanút fogott és telefonálni akart, mire a gyanúsított elmenekült. A támadó harmadjára aláírásgyűjtésre hivatkozva férkőzött be egy lakásba, ahol bántalmazta az ott élő idős nőt, akitől több mint egymillió forintot lopott el.

Később a gyanúsított az első esethez hasonlóan két másik idős emberhez is bejutott, akik szintén fogyasztottak a felkínált szerből. Az elkövető az egyiküknél nem talált értéket, a másik áldozatától néhány ezer forintot és a bankkártyáját vette el. A bejelentéseket követően a rendőrök tíz napon belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható nőt.

A Miskolci Rendőrkapitányság a közleményben azt kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, vagy áldozatává vált hasonlóan elkövetett bűncselekménynek, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a nap 24 órájában elérhető a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es – díjmentes – központi segélyhívó szám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik