Belföld

Elítélték a nyugdíjast, aki járóbottal és késsel támadt az őt lassúnak tartó kigyúrt vásárlóra

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Egy év hét hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a 70 éves férfit, aki járóbottal és késsel támadt egy kigyúrt férfire az egyik helyi dohányboltban.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a büntetővégzést mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

A vádirat szerint az elkövető és a fiatal férfi között nézeteltérés alakult ki amiatt, hogy utóbbi sérelmezte, hogy a nyugdíjas férfit előbb szolgálják ki, és az a lassúsága miatt feltartja őt. 

Az idős férfi nyakon vágta járóbotjával a fiatalabb férfit, majd a vita folytatása közben elővett egy zsebkést a nadrágja zsebéből, és azt kinyitott élével a fiatal férfi nyakához emelte. A fiatal férfi az elkövető magatartásától megijedt, hátralépett és kérte a dohánybolt alkalmazottját, hogy hívjon rendőrt.

A fiatal férfinak a nyakán a késtől nyolc napon belül gyógyuló kisebb felületi, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülés keletkezett, de emiatt nem kérte az elkövető megbüntetését. A bíróság egy év hét hónap börtönre ítélte a nyugdíjast, de a büntetését két év próbaidőre felfüggesztette.

Olvasói sztorik