A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Ebben a ciklusban megduplázzuk a pedagógusbéreket

Mindenki kimutatta a foga fehérjét

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Gulyás azt mondta, „mindenki kimutatta a foga fehérjét”, mert az elmúlt hónapokban időnként voltak viták a baloldal részéről, hogy akadályozzák-e, hogy tanárbéremelés lehessen Magyarországon vagy gazdaságfejlesztésre forrásokat kaphasson az ország, de tegnap világosan kiderült szerinte, hogy

a magyar baloldal ma sem adta fel a reményét, hogy a tanárbéremelést megakadályozza.

Csak olyan képviselők szólaltak fel ugyanis a szerdai ülésen, akik az elmúlt években is támadták a magyar kormányt, fogalmazott. A magyar baloldal azonban nem tudta megakadályozni, hogy az EU-s források része erre fordítandó rendelkezésre álljon, szögezte le Gulyás, így a tanárbéremelésben nagyot tudnak előrelépni.

Azok a mi pénzeink – mondta az erre fordítandó forrásokról a miniszter. Ha valaki így akarja a tanárbéremelés költségeit vizsgálni, akkor azt mondja, hogy 2030-ig vállalták, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékára emelik a pedagógusok bérét, ez mintegy 6000 milliárd forintba kerül, ebből 1,77 milliárd eurót biztosít az Európai Bizottság, a 6000 milliárd forintból 700 milliárd forinttal járulnak hozzá az EU-s források a tanárbéremeléshez.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik