Belföld

16 év fegyházat kapott a kétgyerekes apa, aki megölt egy 19 éves fiút a Telepy utcában

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Tizenhat év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék B. Jánost, aki három évvel ezelőtt megölt egy 19 éves fiút Budapesten, a Telepy utcában. A bűncselekményben bűnsegédként részt vevő társa, K. Antal tíz év fegyházat kapott. A törvényszék lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a két férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

B. János január 19-én szóváltásba keveredett a későbbi áldozat testvérével, akit arcon is ütött. A vita erőszakkal történő rendezése érdekében találkozót beszéltek meg a sértett és testvére Telepy utcai lakóháza elé, amely találkozóra B. Jánost a cinkostársa is elkísérte. A későbbi áldozat és az öccse le is ment hozzájuk.

A sértett egy gázpisztollyal érkezett, míg B. János egy 10 cm pengehosszúságú kést vitt magával. A 19 éves fiú több célzott lövést adott le a pisztollyal B. J.  irányába. Mikor a terheltek észlelték, hogy nem lőfegyver van nála, akkor B. János a nála lévő késsel megindult a férfi felé.

Ekkor a 19 éves férfi és a testvére menekülőre fogta és befutott a lakóházuk kapuján.B. Jánosnak sikerült utolérnie a futásban lemaradó fiút, akit a nála lévő késsel többször is megszúrt. A bűntársa K. Antal ekkor többször is megrúgta a földön fekvő férfit, miközben a társa további késszúrásokat ejtett az áldozat testén. Az elkövetők elmenekültek a brutális bűncselekmény után, a megkéselt fiú  pedig rövid időn belül a helyszínen meghalt.

Mihádák Zoltán / MTI

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a terheltek büntetett előéletét, a társas, garázda jellegű elkövetést, s B. János esetében a többszörös halmazatot és azt, hogy a bűncselekményt próbaidő alatt, annak magatartási szabályait megszegve követte el.

Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a támadók fiatal felnőtt korát, a sértetti közrehatást, az időmúlást. B. Jánosnál enyhítő körülmény volt az is, hogy két kiskorú gyermekről gondoskodik, társánál pedig azt, hogy bűnsegédként vett részt a brutális gyilkosságban.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben mind az ügyészség, mind a vádlottak és védőik fellebbeztek. A bíróság fenntartotta a terheltek letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

Kapcsolódó
Megöltek egy 19 éves fiút a Telepy utcában, kitartóan tagadnak a vádlottak
Gázpisztollyal lőtt haragosaira a meggyilkolt fiú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik