Belföld

Két évet kértek a testvérekre, akik életveszélyesen összevertek egy vendéget a születésnapi bulin

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség azzal a huszonéves bátonyterenyei testvérpárral szemben, akik úgy megvertek egy 39 éves csécsei férfit a születésnapi bulin, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Nógrád Vármegyei főügyészség közleménye szerint 2021 júliusában sokan leittasodtak este tizenegyre az egyik bátonyterenyei presszóban tartott zártkörű születésnapi rendezvényen.

A későbbi áldozat több emberrel is összeszólalkozott ittasan, ezért a szintén részeg egyik szervező felszólította, hogy „viselkedjen rendesen, vagy menjen haza”.  Mivel a sértett ennek nem tett eleget, ezért a szervező ököllel arcon vágta.

Az ütéstől kissé kijózanodó áldozat megijedt a köréjük gyűlő ittas és dühös rokonoktól, ezért leugrott a presszó két és fél méter magasan lévő teraszáról, hogy elmeneküljön. Utána ugrott az egyik ittas terhelt is, aki azonnal fejbe rúgta a még a földön fekvő menekülőt. Ekkor oda ért a támadó testvére is, aki ugyancsak többször megrúgta a férfit, akit végül az élettársa kísért haza.

Nem sokkal később azonban a megvert férfi visszaindult a buliba, amit az őt korábban bántalmazó testvérpár észlelt, a presszóval szemben lévő buszmegállóban körbeállták, és úgy elverték és megrugdosták, hogy az életveszélyes koponyacsonttörést és keményburok alatti vérzést szenvedett.

Az elkövetéskor a férfiak ittasak voltak. Az önhibából eredő ittasság nem menti az elkövetőt, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedhet, így tettéért teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik, sőt, az ittas elkövetés súlyosító körülménynek számít.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta meg a testvéreket, míg a szervező ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt állítja bíróság elé.

A főügyészség két év börtönt kért a fivérekre előkészítő ülésen történő beismerés esetére, a próbaideje alatt balházó szervező egy év letöltendőt kaphat, ha mindent váddal egyezően bevall.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik