Belföld

Nyolc évet kértek a ceglédi rablóra, akit még az áldozata is megszívatott

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt állítja bíróság elé a Ceglédi Járási Ügyészség azt a férfit, aki másfél évvel ezelőtt megpróbálta kirabolni az ismerősét. Az áldozata azonban egy merész húzással faképnél hagyta, és meg sem állt a kocsijával rendőrségig.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség nyolc év fegyházat kért a bűnösségét tagadó férfire.

A vádirat szerint az elkövető az egyik augusztusi éjjel bemászott az ismerőse ceglédi ingatlanjára. Miután benyomta a ház bejárati ajtaját megkereste a zajra éppen felébredő áldozatát, majd késsel hadonászva pénzt követelt tőle.

A sértett közölte, hogy nincs pénze, erre a férfi felé szúrt, és megsebesítette a bal kezét. A támadó továbbra is pénzt követelt az ismerősétől, majd ököllel arcon ütötte. Miután csak egy mobilt és egy parfümöt tudott magához venni a házban, az elkövető megkérdezte a z ismerősétől, hogy tart-e pénzt a ház előtt parkoló autójában.

Az ismerőse kapott az alkalmon, és megpróbálta kicsalni a házból a támadót. Ezért azt állította, hogy a kocsiban maradt a pénze. Odakint azonban közölte az elkövetővel, hogy mégsincs pénz az autóban. Az elkövető rövid hezitálás után ismét bement az áldozata házába. Ezt kihasználva a tulaj beült az autójába és meg sem állt a ceglédi rendőrségig. Az ügyészség nyolc év fegyházat kért a bűnösségét tagadó férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik