Belföld

Soha nem szabadulhat a férfi, aki bozótvágóval támadt az exe új férjére Mozsgón

police.hu
police.hu

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 35 éves baranyai férfit, aki bozótvágó késsel támadt volt élettársa férjére 2022 augusztusában a mozsgói szőlőhegyen. A Pécsi Ítélőtábla közleménye szerint a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A férfi korábban élettársi kapcsolatban élt a későbbi áldozata feleségével. Ez akkor szakadt meg, amikor a szigetvári férfit lecsukták tíz évre emberölésért. Az elkövető a szabadulása után újra összejött a volt élettársával, de a nőnek elege lett a viselkedéséből, ezért hazaköltözött a férjéhez.

Emiatt a vádlott többször megfenyegette. A férfi 2022 augusztus 9-én egy 43 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kést vett magához, a hozzátartozóival pedig azt közölte, hogy megöli az exét és annak új férjét is.

A házaspár és három gyermekük is otthon volt, amikor a férfi aznap éjjel a házhoz ért. A férjre támadt, többször a férfi nyakára, majd hasára csapott a bozótvágóval, a dulakodás során pedig folyamatosan az áldozata és családja megölésével fenyegetőzött. Végül sikerült a támadót lefogni és a kiskapun kiszorítani.

A bántalmazás következtében a férj a két kezén súlyosabb, az ínakat is érintő, de testszerte is több vágott felületű sérülést szenvedett. A sérülések gyógytartama együttesen 3-4 hónap volt.

Az elkövető a tette után hazament, lecserélte véres ruházatát, a bozótvágó kést elrejtette egy ismerősénél, majd másnap megszökött a rendőri intézkedés elől. Az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék a korábban emberölés miatt is elítélt vádlottat, mint erőszakos többszörös visszaesőt emberölés kísérlete és magánlaksértés miatt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik