Belföld

Símaszkban, késsel akartak kirabolni két szépségszalont Budapesten

Őrizetbe vették a budapesti rendőrök azt a három fiatalt, akik ki akartak rabolni két szépségszalont a Ferencvárosban. A BRFK közleménye szerint egy maszkot viselő 16 éves fiatal múlt csütörtökön késsel a kezében bement egy IX. kerületi fodrászatba, és a pénzük átadására szólította fel az ott tartózkodókat.

Mivel senki sem vette őt komolyan, így üres kézzel távozott. Amíg ő az üzletben volt, addig két társa, egy másik 16 éves, valamint egy 19 éves férfi az utcán figyelt.

A háromfős társaság aznap hasonló módszerrel akart pénzhez jutni a kerületben egy másik szépségszalonban is, de a fiatal támadó felszólításának ott sem engedelmeskedtek, így az elkövetők zsákmány nélkül maradtak.

A banda hamar a kerületi nyomozók látókörébe került, akiket egy ferencvárosi élelmiszerüzletben történt lopással is összefüggésbe hoztak. A gyanúsítottakat másnap fogták el a Józsefvárosban. Kábítószergyorstesztet alkalmaztak velük szemben, amelynek eredménye a THC tekintetében pozitív volt.

A ferencvárosi rendőrök mindhármójukat előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket, amely során a szalonokban késsel fenyegetőző fiatal vallomásában azt mondta, hogy csak viccnek szánták a símaszkos rablást. A nyomozók a két fiatalkorú és a felnőtt elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik