Belföld

Rétvári: Lesznek pedagógusok, akik duplán jól járnak a béremeléssel

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Minden pedagógus jól fog járni a béremeléssel, a következő években minden tanárnak, minden óvónőnek emelkedni fog a fizetése, mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence az MTI tudósítása szerint közölte, az új kategóriákban magasabb értékben lettek meghatározva a minimális keresetek, ez

  • a gyakornokok esetében bruttó 528 ezer forint,
  • a Pedagógus I. kategóriában 538 ezer forint,
  • a Pedagógus II. kategóriában 555 ezer forint,
  • Mesterpedagógus esetében 630 ezer forint,
  • egy Kutatótanár esetében pedig 750 ezer forint.

Lesznek, akik „duplán jól járnak”, ilyenek a pályakezdők, hiszen az ő bérük nem lehet kevesebb 528 ezer forintnál, valamint a többieknél nagyobb mértékben emelkedik a fizetése azoknak is, akik hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak, hiszen nekik húsz százalék többlet jár, hangsúlyozta az államtitkár. Hozzáfűzte, a teljesítménybérezés miatt azok is jól járnak, „akik többet tesznek a gyermekekért”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán jelentette be, hogy megérkezett az írásos garancia az Európai Bizottságtól, így január elsejétől 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógusok bére. Az operatív programban szereplő összeg áll rendelkezésre, azaz 530 millió euró érkezik az idei évre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik