Belföld

Segítség helyett elvették a fiatal nőtől a mobilt és az iratait, majd szexre kényszerítették

Megfenyegette a fiatal nőismerősét egy pár, majd arra kényszerítette, hogy szexuális tevékenységet végezzen pénzért férfiakkal. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt állítja őket bíróság elé.

A vádirat szerint az élettársak Bárándon ismerkedtek meg a fiatal nővel, s jó kapcsolat alakult ki közöttük. Miután a lány elvesztette a munkahelyét, elmondta a párnak, hogy munkát keres. Ekkor az elkövetők valótlanul azt közölték, hogy Budapestre mennek dolgozni, és felajánlották, hogy segítenek neki állást találni.

A főügyészség közleménye szerint a fiatal nő 2021. november 17-én átment a vádlottak házába, ahol az élettársak a nő tudta nélkül elvették az iratait és a mobiltelefonját. A pár, valamint a férfi egyik rokona és a nő másnap reggel el is indult autóval, de nem Budapestre, hanem egy főváros közeli településre.

A pár prostituáltként dolgozó női tagja másnap felhívott egy férfit, és megállapodott vele abban, hogy elmennek a lánnyal a férfi vendégházába, ahol ő szállást biztosít. A vendégházban az elkövető veréssel fenyegette a fiatal nőt, és közölte vele, hogy nem viszik haza, ha nem teszi azt, amit mondanak. A megfélemlített lányról meztelen fotókat készítettek, majd arra kényszerítették, hogy pénzért szexuális kapcsolatot létesítsen több férfival is. 

2021. november 20-án az élettársak, a férfi rokona és az áldozatuk visszautaztak Bárándra, ahol az elkövetők ismét arra kényszerítették az ismerősüket, hogy szexuális tevékenységet végezzen egy férfival pénzért.

A lány még egy napig a vádlottak házában maradt, majd amíg az élettársak aludtak, magához vette az iratait és a mobiltelefonját, s hazament a szüleihez. Az ügyészség fegyházbüntetést és vagyonelkobzást kért az elkövetőkre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik