Belföld

Lapáttal esett a békát hajkurászó főnökének

Elfogták a rendőrök azt a 28 éves körözött román férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly áprilisban megverte és kirabolta a munkaadóját Orgoványban.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a külföldi személy bodzaszedést vállalt a 68 éves férfinél. Már a learatott növényeket pakolták az egyik házrészbe, amikor az alkalmazott meglátott a sarokban egy békát, megijedt és arra kérte a főnökét, hogy kapja el, majd vigye ki az ugráló varangyost.

Később kiderült, hogy ez csak figyelemelterelés volt a részéről, ugyanis amikor a gazda az állatot kergette, hátulról rátámadt és ütlegelni kezdte. Kezdetben ököllel, majd egy lapáttal is többször bántalmazta áldozatát a férfi.

– közölte a rendőrség.

Az áldozatnak végül sikerült elmenekülni, de a támadója lenyúlta az udvaron lévő kocsiját. A járműben aztán megtalálta az áldozata lakáskulcsát. Ezt követően bement a főnöke otthonába, és elvitte a pénztárcáját, benne 130 ezer forinttal.A 68 éves férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Az áldozat ugyan nem tudta az elkövető teljes nevét, de a nyomozók egy biztonsági kamerarendszer segítségével be tudták azonosítani. A 28 éves férfit hiába keresték a rendőrök, nem találták, és később arról kaptak információt, hogy külföldön tartózkodik, ezért körözést adtak ki ellene.

Az elkövetőt végül Lajosmizsén fogták el kedden. Az ellopott személyautót megtalálták és visszaadták a jogos tulajdonosának. A rablással gyanúsított férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik