Belföld

Fegyházba küldené az ügyészség a belvárosi dílereket

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két férfival szemben, akik különböző kábítószerekkel kereskedtek Budapesten. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint az 55 éves férfi 2021 tavaszától, 33 éves társa pedig 2020 elejétől kezdve kereskedett drogokkal a fővárosban, amíg el nem kapták őket.

Az idősebb férfi jelentős mennyiségű kannabiszt, amfetamint és extasyt értékesített mások mellett fiatalabb társának, aki máshonnan is szerzett be drogot és azt továbbértékesítette. A fiatalabb férfinak volt olyan ügyfele, akinek a Déli pályaudvar egyik vágányához futárral küldte el az előzetesen kifizetett kábítószert.

police.hu

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a V.I kerületben lakó férfi lakásán négy kilogramm marihuánát, fél kilogramm amfetamint és közel 50 kábítószergyanús tablettát találtak. A lefoglalt drogok feketepiaci értéke az előzetes becslések szerint 14 millió forint.

A Fővárosi Főügyészség az 55 éves férfit jelentős mennyiségű, társát “alapeseti” mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja, többszörösen büntetett előéletükre figyelemmel mint többszörös visszaesőket.

Velük szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, a “nagykereskedővel” szemben vagyonelkobzást is indítványoz az ügyészség a vádiratban. Az idősebb terhelt letartóztatásban van, társa nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyelet alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik