Belföld

Megszívatta magát a kalauznő torka elvágásával fenyegetőző utas

Letöltendő börtönbüntetést kért vádiratában a Füzesabonyi Járási Ügyészség arra a büntetett előéletű 31 éves férfire, aki 2022 áprilisában megfenyegetett egy vasúti dolgozót.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt közölte, hogy a vádlott elaludt a Kisújszállásról a kál-kápolnai végállomásra érkező vonaton. A szerelvényt ellenőrző jegyvizsgáló a vonatvezető segítségével ezért felébresztette és megkérte, hogy szálljon le.

Az álmából felkeltett férfi ezt annyira zokon vette, hogy trágár szavakkal és kifejezésekkel szidalmazni kezdte a kalauznőt, s azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkát, majd közölte vele, hogy jobb ha ezután figyel, mert nem tudhatja, hogy ki közeledik mögötte.

Amikor a három részből álló vonategység kifelé indult az állomásról a leszállított férfi felugrott az utolsó kocsira azért, hogy tovább folytassa a kalauz zaklatását. Erre azonban már nem került sor, mert azon a szerelvényen nem volt átjárás a vasúti kocsik között.

A magát kelepcébe ejtő utast a hevesi vasútállomáson várták, és igazoltatták a zsaruk. A minősített zaklatás vétségével vádolt férfi megtagadta a vallomást a nyomozati szakban. Az ügyészség egy év letöltendő szabadságvesztést, és egy év közügyektől eltiltást kért a terheltre előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik