Belföld

7 év 3 hónapot kértek a szigetszentmiklósi tragédiát okozó sofőrre, szerinte belenyúlt a kormányba az egyik utas

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki jogosítvány nélkül vezetve halálos balesetet okozott tavaly februárban az M0-s autóúton, Szigetszentmiklósnál.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év három hónap börtönbüntetést, és nyolc év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra azzal, hogy végleges hatállyal tiltsák el a közúti járművezetéstől, és feltételesen se bocsáthassák szabadlábra.

A vádirat szerint a férfinak nem volt járművezetői engedélye, és egy korábbi büntetőeljárás miatt eltiltották a vezetéstől, így nem is szerezhetett jogosítványt, ennek ellenére korábban már kétszer is elkapták engedély nélküli vezetésért: 2022. augusztus 6-án, majd 2022. december 1-jén.

ugyeszseg.hu

A 33 éves férfi tavaly február 10-én is a volán mögé ült: autóval az M0-s autóút Szigetszentmiklóshoz tartozó részén, az M5-ös autópályán haladt, a járműben két utas is ült. A sofőr nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó gépkocsi mögött, így amikor az előtte haladó jármű lassítani kezdett, a vádlott vészfékezésre kényszerült és a kormányt jobbra rántotta, így autója nekicsapódott egy álló, pótkocsis tehergépkocsinak.

ugyeszseg.hu

Az ütközés következtében a vádlott járművében utazó 39 éves férfi a helyszínen meghalt, a 30 éves női utasa pedig megsérült. Az engedély nélkül vezető férfi a baleset után kimászott az autóból és gyalogosan elmenekült, s meg sem próbált segíteni az áldozatainak. Az ügyész kérdésünkre elmondta, hogy a vádlott csak részben ismerte el a bűnösségét a nyomozati szakban.

Szerinte az okozta a balesetet, hogy vitatkoztak a kocsiban, és az egyik utasa belenyúlt a kormányba. Állítása szerint azért menekült el a helyszínről baleset után, mert sokkot kapott

– tette hozzá az ügyész.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az autó vezetőjével szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás kétrendbeli elmulasztásának vétsége és járművezetés eltiltás hatálya alatt háromrendbeli bűntette miatt emelt vádat – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik