Belföld

Több mint félezer embert húzott le német és osztrák kamu állásokkal egy férfi

Könnyű, otthonról végezhető munkáról, valamint ausztriai és németországi munkalehetőségekről szóló valótlan álláshirdetések miatt vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki több mint ötszáz embert ejtett tévedésbe. A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 4,5 millió forint kárt okozott az áldozatainak.

Azt írták, hogy a büntetett előéletű, harmincas éveiben járó budapesti férfi 4500 és 20 000 forint közötti letéti, vagy közvetítői díj átutalását kérte azoktól, akik jelentkeztek a 2021-2022-ben internetes oldalakon, illetve közösségi oldalak online csoportjaiban és fórumain közzétett hirdetéseire.

A férfinak sem lehetősége, sem szándéka nem volt a hirdetésben vállaltak teljesítésére, azokkal kizárólag a sértettektől akart pénzt kicsalni. A kaposvári rendőrök 2023 februárjában vették őrizetbe a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását, azóta egy másik bűnügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség 571 rendbeli csalás miatt emelt vádat ellene, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére és a kár megtérítésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik