Belföld

Budapesti ambícióról nyilatkozott Vitézy Dávid

MTI/EPA/Martin Divisek
MTI/EPA/Martin Divisek

Van bennem arra ambíció, hogy Budapest jobban működjön, de hogy ennek most van-e itt az ideje, vagy így, abban nem vagyok biztos

fogalmazott Vitézy Dávid az ATV Start című reggeli műsorában.

Vitézy 2022-ben fél éven át az Orbán-kormány közlekedésért felelős államtitkára volt, utóbb az LMP kérte fel főpolgármester-jelöltjének a 2024-es önkormányzati választások alkalmából. A közlekedési szakértő 2010-től négy éven át a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója volt Tarlós István főpolgármester alatt.

A szakpolitikus az ATV-nek elmondta: „nagyon megtisztelő” az LMP főpolgármester-jelölti felkérése, de erről még nem döntött. Ahogy mondta, az ünnepek ideje arra is alkalmas lesz számára, hogy elgondolkodjon, végiggondolja a saját és a főváros helyzetét is, és heteken belül dönteni fog.

Azt az értesülést ismét cáfolta, hogy a kormányzat is megkereste volna a főpolgármesteri poszttal összefüggésben.

Vitézy a műsorban arról is beszélt, hogy szerinte lényegében megállt Budapest fejlesztése. Példaként említette erre, hogy egy kötött pályás beruházás sem épül, ilyen szerinte pedig egyetlen másik európai fővárosban nincsen. Emiatt felelős a kormány is és a főváros is – vélekedett.

Vitézy Lázár János építési és beruházási minisztert is bírálta (nem először), amiért leállított beruházásokat.

Ha ennek nekivágunk, akkor budapesti fejlesztési kérdéseiben sebességet váltunk, hogy új lendületet kapjon

– mondta a főpolgármester-jelöltségére utalva Viztézy Dávid.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik