Belföld

„Soha nem találkoztam vele” – mondta a férfi, aki minden ok nélkül tucatnyiszor megszúrt egy nőt az újbudai villamosmegállóban

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a 29 éves H. Dávidot, aki 2022 szeptemberében kábítószertől bódult állapotban – minden előzmény nélkül – összeszurkált egy 33 éves nőt egy XI. kerületi villamosmegállóban.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését és azt állította, hogy soha nem találkozott a nővel, nem volt ott a helyszínen, és senkit sem bántalmazott.

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 16-án este egy használaton kívüli nyaralóban, ahová a tulajdonos tudta nélkül költözött be, kábítószert – ecstasy tablettát, valamint marihuánát – fogyasztott, majd ezt követően céltalanul sétált a környéken. Eközben figyelt fel az általa nem ismert nőre, aki munkából hazafelé tartva, egyedül gyalogolt a közeli villamosmegálló felé.

police.hu

A férfi a nő után indult és egészen a megállóig követte őt. Miután a 33 éves nő a megállóban leült egy padra, a terhelt odalépett hozzá, majd elővett egy kést és többször megszúrta a nőt a nyakán és a felsőtestén. A nő hangosan kiabált közben, a kezét felemelve védekezett, próbálta ellökni magától a támadóját, de közben elesett.

A vádlott ekkor sem hagyott fel a támadással, a földön fekvő sértettet még többször megszúrta. A nő továbbra is igyekezett kitérni a támadás elől, míg végül a kitartó védekezés hatására a vádlott felhagyott a támadással és elfutott.Úgy tudjuk, hogy a férfi több mint tízszer szúrta meg az áldozatát.

Az áldozat a bántalmazás következtében számos könnyebb, szúrt, illetve vágott sérülést szenvedett, de a támadás módjára, eszközére, körülményeire tekintettel, a közvetlen életveszélyt okozó sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt. A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt állítja bíróság elé a késelőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik