Belföld

Pesty László: Ha mindenki lusta, akkor lassan abba fogom hagyni

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arról kérdezték Pesty Lászlót, hol maradnak azok a „nagy leleplezések”, amiket még nyáron ígért meg, írja a Népszava. A dokumentumfilmes azt mondta, legutóbb szilveszter éjjel hozta nyilvánosságra „a Fidesz tisztességes konzervatív párt testén élősködő orkoknak kellemetlen utolsó sztoriját”.

Ezzel kapcsolatban Pesty egy magát mérnöknek kiadó ismeretlen személy levelét hozza nyilvánosságra, egy Füzesabony környéki informatikai beruházás gyanús körülményeire hívja fel a figyelmet. Szerinte a mérnököknek kell megvizsgálnia, „kilopták-e a vasat a vasbetonból”, és felszólította a közgazdász-, a jogász- és az újságíró-társadalmat, hogy mindenki a saját területén göngyölítse fel az ügy részleteit.

A dokumentumfilmes kifogásolta, hogy az állítása szerint negyedik általa nyilvánosságra hozott esetről a magyar sajtó nem számol be, pedig „tőle nem lehet azt elvárni, hogy egyedül tisztítsa meg a magyar konzervativizmust”.  Úgy véli, a négy eset „pusztító erejű” lenne, ha néhány szakember nekiállna analitikus módszerekkel átszámolni a költségvetéseket, és kiderülne, mennyi pénz tűnt el. Mint fogalmazott:

De ha mindenki lusta és mindenki tőlem várja a megoldást, akkor lassan abba fogom hagyni. Ezt a balosoknak üzenem elsősorban.

Továbbá azt is mondta: „Úgy tűnik, mintha egyszerűen zsarolással elvettek volna egy hatmilliárdos céget másfél milliárdért. Mondjam a másodikat, a Philipkét, a Kálmánkát, aki hatmilliárdból gyárt olyan filmet, amit másfél milliárdból is lehetne? Mondjam a harmadikat: B. Edét? Mindenki olvassa a részleteket. Most kidobtam a negyediket, és olyan kussolás van, hogy az nem igaz. Gyáva népnek nincs hazája.”

Rákay Philippel kapcsolatban azt is hozzátette, hogy nem őt akarja bántani, de szerinte a hatmilliárdból készülő Petőfi-film esetén azt kéne megvizsgálni, hogy milyen eredményeket fog elérni.

Kapcsolódó
Az első „Pesty-ügyben” annyi biztos, hogy a 7 milliárd forint állami támogatás nem jön vissza
A Szijjártó Péter vezette minisztérium bukhatja a legnagyobbat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik