Belföld

Elárulta az Agrárminisztérium, miért távozott a Menczer Tamásnak visszaszóló nemzetipark-igazgató

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila

Füri András egészségügyi állapota miatt már több mint egy éve kérte a felmentését, így a nagy-szénási kereszttel kapcsolatban kialakult ügy semmilyen szerepet nem játszott a távozásában – közölte az RTL Híradóval az Agrárminisztérium azt követően, hogy tegnap kiderült: leváltották Fürit a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatói posztjáról. Fürit novemberben keresztényüldözéssel vádolt Menczer Tamás külügyi államtitkár. A természetvédelmi szakember ugyanis ellenezte egy korábban engedély nélkül állított kereszt helyreállítását a Nagy-Szénás hegyen, ami kiemelt környezetvédelmi terület.

Füri Menczer szavaira tavaly év végén így reagált:

Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok!

Füri később arról írt, hogy: „Vallom, hogy a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek.  Szerencsére több ilyen Szentély is létezik Magyarországon, amelyek védelmét – a nemzeti örökségünk részeként – az Alaptörvény is megőrizni rendeli. Ilyen Szentély a fokozottan védett Kis-és Nagyszénás hegycsoport a Budai-hegyekben, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. Minden más csak ez után következhet!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik