Belföld

Leváltották a Menczer Tamásnak visszaszóló nemzetipark-igazgatót

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

2024 első napjától új vezetője van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak Selmeczi-Kovács Ádám személyében – írja a hvg.hu a Nemzeti Park (DINPI) Facebook bejegyzése alapján.

A vezetőváltás azért érdekes, mert korábban éles vita alakult ki Menczer Tamás külügyi államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője és a Duna-Ipoly Nemzeti Park korábbi igazgatója, Füri András között. Az államtitkár szeretné, ha újra felállítanák a Nagy-Szénáson augusztusban felgyújtott keresztet, Füri viszont ezt ellenezte.

Menczer Tamás Fürit modern kori keresztényüldözéssel vádolta meg tavaly év végén, amire a leváltott igazgató így reagált:

Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok!

Füri később arról írt, hogy: Vallom, hogy a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek.  Szerencsére több ilyen Szentély is létezik Magyarországon, amelyek védelmét – a nemzeti örökségünk részeként – az Alaptörvény is megőrizni rendeli. Ilyen Szentély a fokozottan védett Kis-és Nagyszénás hegycsoport a Budai-hegyekben, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. Minden más csak ez után következhet!

Menczer a fentiekre adott válaszbejegyzésében a Nemzeti Park fura urának és emellett alkalmatlannak nevezte Füri Andrást.

Füri András 2005 óta vezette a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik