Belföld

Visszaszólt az államtitkárnak a keresztényüldözéssel megvádolt nemzeti parki igazgató

FACEBOOK
FACEBOOK

Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok!

– írt Füri András igazgató a Duna-Ipoly Nemzeti Park Facebook-oldalán.

A nemzeti park vezetője a Nagyszénásra tervezett keresztállítás körüli vita miatt tartotta szükségesnek megszólalni, miután Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára modern kori keresztényüldözéssel vádolta meg.

Vallom, hogy a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek.  Szerencsére több ilyen Szentély is létezik Magyarországon, amelyek védelmét – a nemzeti örökségünk részeként – az Alaptörvény is megőrizni rendeli. Ilyen Szentély a fokozottan védett Kis-és Nagyszénás hegycsoport a Budai-hegyekben, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. Minden más csak ez után következhet!

– írta Füri a pénteken közzétett bejegyzésben.

Menczer Tamás, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője a múlt héten videóban támadta a nemzeti park igazgatóját és a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület vezetőjét, azt állítva, hogy ők azok, akik nem akarják, hogy a hegyen az augusztusban felgyújtott kereszt helyén ismét kereszt álljon.

Az államtitkár a videóban azzal ironizált, hogy a kereszt ellenzői azzal érvelnek, hogy a beavatkozás „kivégezné a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét, és elpusztítaná a kövér daravirágot”, szerinte azonban nem erről, hanem „keresztényüldözésről” van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik