Belföld

15 millióért hirdette saját kurzusát a Megafon

Adrián Zoltán / 24.hu
Deák Dániel, megafonos influenszer (szemüvegben) szerint Gyurcsány Ferenc és a "balliberális sajtó" miatt van szükség újabb megafonosokra.
Adrián Zoltán / 24.hu
Deák Dániel, megafonos influenszer (szemüvegben) szerint Gyurcsány Ferenc és a "balliberális sajtó" miatt van szükség újabb megafonosokra.

Valóságos szőnyegbombázást végez a Megafon a Facebookon, hogy minél többen beleakadjanak a saját toborzóvideóiba: a Lakmusz cikke szerint a 18 és 45 év közöttiekre célozva 8-10 milliószor jelentek meg a Facebook hírfolyamában.

Egész pontosan december 4-e óta hat megafonos véleményvezér és a Megafon hivatalos oldala közel 20 fizetett posztban mintegy 15 millió forintért (minimum 14,65 és maximum 15,3 millió forint) népszerűsítette a központ kurzusait. Ezek 1,4 millió felhasználóhoz jutottak el a Meta adatai szerint.

Bár a Megafon tagadja, hogy cég működését közpénzből is finanszírozzák, a bíróság 2022 januárjában kimondta, hogy megalapozottan lehet erre a következtetésre jutni. Cikkek sora született ugyanis arról, hogy hogyan juthat állami forrás a központhoz különböző cégek és alapítványok közbeiktatásával.

A toborzóvideók a Megafon honlapjára irányítanak, ahol a személyes adatok kitöltésével, valamint önéletrajz és motivációs levél elküldésével lehet jelentkezni a „digitális harcossá” történő kiképzésre. A felhívás azt ígéri, hogy négy nap alatt grátisz ellátja a jelentkezőket minden olyan ismerettel, amely a közösségi médián való érvényesüléshez szükséges: beavatja őket az online trendekbe, megtanít szöveget írni, kamera előtt mozogni, videót vágni és követőtábort építeni, valamint segít elsajátítani a „politikai gondolkodást” is – írta a Lakmusz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik