Belföld

Összegyűlt a 700 millió az SMA-s Tomika kezelésére

Marjai János / 24.hu
SMA I-es gyógyszer
Marjai János / 24.hu
SMA I-es gyógyszer

Két évvel ezelőtt kezdett gyűjtésbe az SMA-beteg kisfiú, Galó Tomika családja, hogy a gyermek megkaphassa a szükséges kezelést. Galó Tomika 7 éves, és gerincvelői izomsorvadással küzd. A kisfiú már nyelni is alig bír, az ételeit pürésíteni kell neki. A műtétre összesen 700 millió forintot kellett összekaparniuk, ebből két héttel ezelőtt még 94 millió forint hiányzott, viszont a határidő vészesen közeledett, mivel január végéig meg kellett lennie a pénznek, addig élt csak ugyanis a dubaji ajánlat.

Most, az ATV Startban jelentette be az édesanya, hogy megtörtént a karácsonyi csoda, összegyűlt a szükséges pénz. Hornischer Anikó meghatódva mondta el, hogy szerda délelőtt egy cég felhívta őket telefonon azzal, hogy elutalják a hiányzó összeget nekik. “Egyszerűen nem tudjuk felfogni, hogy két év, egy hónap és öt nap után azt tudjuk mondani, hogy sikerült” – mondta, hozzátéve, hálásan köszönik mindenkinek, aki bármilyen módon segített nekik.

Az édesanya azt is elmondta, hogy a 700 milliónak a 10-15 százalékát adták össze cégek, a többi mikroadományból jött össze. “Annyi kihívás, annyi kedvesség, annyi szeretet volt ebben a gyűjtésben” – mondta el. A következő lépés a repülőjegy megvásárlása lesz, és az édesanya bízik abban, hogy januárban már azzal tudnak hírt adni magukról, hogy Tomika megkapta a terápiát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik