Belföld

Már a harmadik ellenzéki jelölt vállalkozik Pokorni Zoltán legyőzésére

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Nagy lesz a tolongás az ellenzéki oldalon a jövő évi önkormányzati választáson a XII. kerületben. Először Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke, hegyvidéki önkormányzati képviselő jelentette be, hogy elindul a polgármesteri címért, őt követte a Momentum, amely a kerület korábbi rendőrkapitányát indítja, és most kiderült, hogy az LMP is beszáll a versenybe.

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese egy pénteki sajtótájékoztatón mutatta be a párt polgármesterjelöltjét, Kendernay Jánost. „A zöld közösség kiáll Kendernay János mellett, aki korábban az LMP szakszóvivője, társelnöke is volt, és jelenleg Karácsony Gergely főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadója” – mondta Kanász-Nagy. Hozzátette, hogy pacifistának, állatbarátnak és ízig-vérig lokálpatriótának tartja Kendernayt, aki a 2021-es ellenzéki előválasztáson még Pest megye 8-as számú, szigetszentmiklósi választókerületében indult, de veszített.

Kendernay János kijelentette, hogy a hegyvidéki közösségi tér nem lehet a „pártpolitikának a csatamezője”. Szerinte a fideszes vezetésű kerületben számos jó példa található, mint például a Zöld Iroda, ezeket szeretné megtartani, továbbvinni és támogatni. „A kerület gazdálkodása nem fenntartható, mert évről évre ingatlaneladásokból próbálja megtartani a költségvetés egyensúlyát” – szögezte le.

A kerületet 2006 óta, vagyis 17 éve a fideszes Pokorni Zoltán irányítja. Egyelőre a kormánypárt nem jelentette be az indulását, de vélhetően jövő júniusban is szerepelni fog Pokorni neve a szavazólapon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik