Belföld

Korábbi rendőrkapitány lesz a Momentum polgármesterjelöltje Hegyvidéken

Dr. Farkas Csaba Facebook oldala
Dr. Farkas Csaba Facebook oldala

Dr. Farkas Csaba lesz a Momentum polgármesterjelöltje a jövő évi önkormányzati választáson a XII. kerületben.

Dr. Farkas Csaba vagyok, jogász, a Rendőrtiszti Főiskola egykori oktatója, Hegyvidék korábbi rendőrkapitánya, újdonsült nagyapa. Tanultam, tanítottam, majd laktam is a XII. kerületben. Rendőrkapitányként megismerhettem az itt élők mindennapi gondjait, de örömét is. Imádom a természetet, gyerekkorom óta aktívan sportolok – 3. danos, fekete öves karatemester és jógaoktató is vagyok

– írta bemutatkozó szövegében a Facebookon.

Megjegyezte: „tavaly már bebizonyosodott, hogy a hegyvidékiek a változás oldalán állnak: történelmi fordulat és győzelem született a kerületünkben”, ugyanakkor Farkas szerint addig nem tudnak változást elérni, amíg az önkormányzatban és a parlamentben is kisebbségben van az ellenzék.

A cél tehát csak a győzelem lehet, még ha szó szerint «hegymenet» is lesz.

– tette hozzá.

A kerületet 2006 óta, vagyis 17 éve a fideszes Pokorni Zoltán irányítja. Egyelőre a kormánypárt nem jelentette be az indulását, de vélhetően jövő júniusban is szerepelni fog Pokorni neve a szavazólapon. Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, aki 2019 óta önkormányzati képviselő a Hegyvidéken, azonban a már idén nyáron közölte, hogy elindul a kerületben polgármesteri székért.

Kapcsolódó
A kétfarkúak elindítják Kovács Gergelyt a 12. kerületi polgármesteri székért
Az ellenzék és a Fidesz még nem jelentette be jelöltjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik