Belföld

1,6 milliárdért újítja fel a XII. kerület a balatoni táborát

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Egy érvényes ajánlat érkezett a XII. kerületi önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárásra a balatoni gyerektáboruk felújítására. – Ezt az ajánlatot a LATEREX Építő Zrt. tette, így nettó 1 milliárd 273 millió (bruttó 1 milliárd 617 millió) forintért építheti fel a tábor – hívta fel a figyelmet Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt kerületi képviselője, aki iskolásként maga is többször nyaralt a szántódi táborban, amit ősszel kezdtek el bontani.

– A Laterex úgy tudott nyerni, hogy érvénytelennek minősítették az SHS-ÉPÍTŐ Tervező és Kivitelező Kft., az Archibona Kft. és az EB Hungary Invest Kft. ajánlatát. Utóbbi kettőét az aránytalanul alacsony ár miatt. Tényleg zavaró lett volna, ha nem ilyen elképesztően drága a kivitelezés – ironizált Kovács.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után Kovács Gergely jelezte nekünk, hogy volt még egy ajánlat, amelyről nem lehet tudni, hogy érvényes vagy érvénytelen, ezt az ESQUE Építőipari és Kereskedelmi Kft. tette. Náluk ugyanis nem is vizsgálták az érvényességet, mivel a nettó 1,3 milliárd forintos ajánlatuk eleve rosszabb volt a LATEREX-énél. Itt az ajánlattevő élt ugyanis a közbeszerzési törvény 81. § (5) bekezdésében leírt lehetőséggel, vagyis  az ajánlatok bírálatát az ajánlatok értékelését követően végzi el, vagyis csak a legkedvezőbb és az azt követő ajánlat esetében végzi el a bírálatot.

A gyerekeknek szánt faházakban összesen 13 szoba lesz, melyből kilenc 8 személyes, négy 10 személyes (40 fő), így az eddigi tábor befogadóképességével azonos, 112 gyermek tud egyszerre megszállni. A jelenlegi főépületet átépítik, ráhúznak egy plusz szintet is.  A földszinten lesz a nagyterem, a konyha. zuhanyzók, wc-k, orvosi szoba. Az emeleten pedig a tanároknak hat szoba és konyha.

Szajki Bálint / 24.hu

Lesz egy csűr is, mert a félig-meddig nyitott legnagyobb épületet így keresztelték el. „Lesz mászófal, pingpong asztalok, hely foglalkozásoknak, tárolóhelyiség. Mindez 285 négyzetméteren” – írta Kovács.

– Bruttó 1.6 milliárdért kapunk összesen nagyjából 1071 négyzetméteres hasznos teret, egy gumiburkolatú sportpályát, továbbá egy homokos röplabdapálya és némi tereprendezést, növényesítést. De legalább végre lesz egy normális tábora a kerületnek – foglalta össze a kutyapárti politikus, aki emlékeztetett arra, hogy három éve még 190 millió forintból akart új, de végtelenül egyszerű faházakat építeni az önkormányzat egy ismerős vállalkozóval, ami akkor legalább háromszoros túlárazást jelentett. Végül visszaléptek a szerződéstől, a hivatalos indoklás miatt a külföldi beszállító a vírushelyzet miatt nem tudta vállalni a gyártási és szállítási határidőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik