Belföld

Saját otthonában, 40 ezer forintért ölte meg egy négyfős banda az ismerősét Furtán

police.hu
police.hu

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a négyfős bandának az ügyében, akik 40 ezer forintért ölték meg az ismerősüket Furtán. 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy helyi férfi tett bejelentést a rendőrségen január végén, hogy egy napja nem látta a szomszédját, viszont a ház bejárati ajtaja nyitva van. A járőrök találták meg az 54 éves tulajdonost a ház előszobájában. A helyszíni szemle, valamint az orvosi vizsgálat is megállapította, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta.

Kiderült, hogy a négy gyanúsított – egy 48, egy 28 és egy 20 éves férfi, valamint egy 31 éves nő – együtt italozott, majd elhatározták, hogy átmennek a pár házzal odébb lakó férfihez, hogy megszerezzék a pénzét. A késő esti órákban a gyanúsítottak meg is jelentek a férfi házánál, majd azonnal bántalmazni kezdték, ahogy kilépett a házból.

police.hu

A férfi ennek hatására a földre került, azonban a támadók tovább folytatták az ütlegelést. A gyanúsítottak a magatehetetlen, még életjeleket adó férfit bevitték a lakóházba, ahol tovább verték, közben készpénz után kutattak. A gyanúsítottak 40 ezer forintot találtak, amit magukhoz vettek, majd hazamentek.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást velük szemben. A rendőrök lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Kapcsolódó
Letartóztatták a furtai gyilkossággal gyanúsított négyfős bandát
Veréssel fenyegette meg az egyik gyanúsított a tanút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik