Belföld

A hegyekben havazás kezdődhet, december 24-én északon is hullhat a hó

Nagy Borbála / 24.hu
Nagy Borbála / 24.hu

Az éjjel képződött köd a délelőtt folyamán várhatóan mindenhol feloszlik. Addig a ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás nem kizárt – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A met.hu szerint estig főként északon lehet gyenge eső, néhol havas eső, majd észak felől már egyre több helyen valószínű csapadék. Vegyes halmazállapot az Északi-középhegységben lehet.

A délnyugati, nyugati szelet csütörtök estétől északkeleten (Borsod és Szabolcs térsége) viharos lökések (~65-70, Zempléni-hg. 75-80 km/h) kísérhetik. Késő estétől az északnyugati területeken is előfordulhatnak 70 km/h körüli széllökések.

Észak felől csapadékzóna érkezik, amelyből az Északi-középhegység térségében vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső) is megjelenhet. A hegycsúcsokon gyenge havazás kezdődhet, amelyből legfeljebb pár centis hóréteget képződhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Késő este 1, 9 fok valószínű.

Az Időkép arról írt, hogy pénteken a hegyekben hózáporok alakulhatnak ki, szombaton pedig többfelé várható csapadék: főként esőre készülhetünk, de a hegyekben havas eső, havazás, hózáporok alakulhatnak ki.

December 24-én eleinte többfelé várható csapadék, ami később az északi, északkeleti tájakra szorul vissza. Eső, északabbra havas eső, havazás valószínű. Éjjel néhol eshet. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. Vasárnap a legmagasabb értékek 2 és 10 fok között alakulnak, északkeleten várható hidegebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik