Belföld

„Körbe álltak, ütötték a fejem, és addig vertek a biztonságiak a Gozsduban, amíg vérben nem feküdtem”

Dániel
Dániel
A brutálisan összevert férfi azt állítja, hogy eltört az orra, kitört a foga és megrepedt az arccsontja is. A rendőrség garázdaság vétsége miatt indított nyomozást az ügyben.

Brutálisan összevertek egy 30 éves, üzletvezetőként dolgozó férfit pár nappal ezelőtt a Gozsdu Udvarban. Dániel lapunknak azt mondta, hogy körbe állták a biztonságiak, amikor vissza akart menni az egyik bárba, majd többen is ököllel ütötték a fejét. Elmondása szerint a bántalmazás során eltörték az orrát, kitörték a fogát, de megrepedt az arccsontja is.

Elmesélte, hogy egy Németországból érkezett nigériai barátjával szórakozott múlt csütörtökön egy bárban a Gozsdu Udvarban.

Megittunk három feles tequilát, majd éjjel kettő előtt nem sokkal kijöttem, és elmentem a Gozsdu bejáratával szemben lévő Király utcába hamburgert enni. Miután ettem, vissza akartam menni a bárba, de a biztonsági őrök nem engedtek be. Próbáltam nekik elmagyarázni, hogy odabent van a külföldi barátom, és mindenképp haza szeretném vinni, mert nem ismeri Budapestet, és a Google Mapsen nehezen tájékozódik, de ennek ellenére sem engedtek be

– beszélt az előzményekről a férfi, aki fotókat is küldött lapunknak a sérüléseiről.

Dániel azt állítja, kitartóan kérlelte a biztonsági őröket, majd egy idő után ingerült lett, hogy a könyörgése ellenére sem engedik be, és beszólt nekik. Állítása szerint ekkor ők odébb húzták, majd  ketten-hárman elkezdték verni a játékterem előtt.

Körbe álltak, ütötték a fejem, és addig vertek, amíg vérben nem feküdtem. Eszméletemnél voltam, és a földön fekve felhívtam a rendőröket és a mentőket is. Mire kiértek, addigra az őrök eltűntek a helyszínről. A takarító személyzet próbálta felmosni a véremet a rendőrség kiérkezése előtt annak ellenére, hogy direkt kértem, ne tegyék. A mentők kórházba vittek, ahol megállapították, hogy eltört az orrom, és megrepedt az arccsontom is.

Dániel az ittasságát és a saját viselkedését firtató kérdésünkre azt mondta, ittas volt ugyan, de nem részeg, és emlékszik a történtekre. Mint mondta, nem inzultált senkit, és alapjában is egy erőszakkerülő, vékony testalkatú férfi, aki nem keresi magának a bajt.

Dániel

Elmondása szerint a rendőrök azt mondták neki, hogy nincs felvétel a bántalmazásról, mert a helyszínen lévő kamerák nem rögzítenek, és csak élőképet mutatnak, de szerinte készülhetett olyan felvétel, amin látszik a bántalmazás. Pár nappal ezelőtt ugyanis visszament a tett helyszínére, ahol azt mondta neki a bár vezetője, hogy szívesen átadnak bármilyen felvételt a rendőrségnek.

Megkerestük a Gozsdu Udvar üzemeltetőjét, hogy igaz-e, amit a férfi állít, hogy a biztonsági őrök bántalmazták, ha igen, akkor indult-e vizsgálat velük szemben. De arra is rákérdeztünk, hogy rögzítenek-e felvételeket a szórakozóhelynél lévő kamerák, illetve van-e felvétel a bántalmazásról. A marketing osztály illetékese válaszában azt írta, hogy sajnálattal értesültek az esetről, de a rendőrségi eljárás lezárultáig nem tudnak nyilatkozni.

Kerestük a BRFK-t is az ügyben, hogy megtudjuk, hol tart a nyomozás, és valóban a biztonsági őrök bántalmazták-e a férfit. Arra is rákérdeztünk, hány gyanúsítottja van az ügynek, rögzítették-e szórakozóhelyen lévő kamerák a történteket, illetve kikérte-e már ezeket a rendőrség.

A belvárosban szolgálatot teljesítő rendőrök december 15-én 2 óra 20 perckor a VII. kerület, Dob utcában egy vérző orral  ülő férfire figyeltek fel egy bár előtt. A rendőrök a helyszínen meghallgatták a sérültet és a jelenlévőket, majd a mentők kórházba vitték a vérző embert. A VII. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen

– közölték, hozzátéve, a sértettet december 16-án hallgatták ki tanúként, majd a nyomozók bekérték a férfi látleletét az őt ellátó egészségügyi intézménytől, és intézkedtek minden lehetséges személyi és tárgyi bizonyítási eszköz – köztük az elérhető kamerafelvételek – beszerzéséről is.

Mint írták, gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor, és az eljárás érdekeire tekintettel nem közölhető az, hogy pontosan milyen bizonyítási eszközök állnak a rendőrség rendelkezésére a folyamatban lévő nyomozásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik