Belföld

Egy órán belül két halálos lakástűz is volt, az egyik Keszthelyen, a másik Tiszaroffon

Két halálos lakástűz is volt csütörtök délelőtt. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy háromnegyed tizenegy körül kaptak jelzést, hogy holttestet találtak a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszaroffon.

Az Ady Endre úton lévő száztíz négyzetméteres családi ház tizenkét négyzetméteres konyhájában égett korábban egy heverő teljes terjedelmében. A három négyzetméteres tűzben megolvadtak a konyhabútorok, az ott lévő tévé és mikrohullámú sütő. A tűz miatt keletkező füstben egy idős férfi vesztette életét. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Nem sokkal később, fél tizenkettő körül Keszthelyen történt tragédia. A Cserszeg utcában gyulladt ki egy egyszintes, hetvenkét négyzetméteres családi ház. Három járművel vonultak ki a tűzoltók. A ház tizenkét négyzetméteres nappalijában égtek bútorok és ruhák három négyzetméteren. A tűzoltók itt is egy idős férfi holttestét találták meg, amikor oltották a lángokat.

A ház konyhájából egy gázpalackot is kihoztak, hogy nehogy felrobbanjon. A beavatkozás húsz percet vett igénybe. Mindkét tűz kapcsán tűzvizsgálati eljárás indul.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy leggyakrabban egyedül élő idős emberek válnak lakástüzek áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, már füsttel telítődik a helyiség és füstmérgezést szenvednek. A hasonló elkerülése érdekében érdemes füstérzékelőt beszerezni, ami a tűz keletkezésének elején jelez, amikor még van idő cselekedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik