Belföld

180 ezrébe fájt a videón lévő férfinak, hogy zsebre vágta egy utas buszon felejtett 120 ezer forintját

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Pénzbüntetésre ítélték azt a lopás bűntettével vádolt férfit, aki lenyúlt egy buszon felejtett pénztárcát a Tatabánya és Nyergesújfalu között közlekedő buszon. A férfi eltette a tárcában lévő 120 ezer forintot, a benne lévő bankkártyát és iratokat pedig kihajította egy kukába, miután leszállt a járműről.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság 180 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte büntetővégzésében a férfit.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a terhelt beismerte, és megbánta a bűnösségét, és azt mondta, hogy magára költötte a pénztárcában lévő összeget.

A vádirat szerint az elkövető a Tatabánya-Nyergesújfalu útvonalon közlekedő autóbuszon utazott júniusban. A férfi felfigyelt egy ülésen hagyott pénztárcára, amit egy utas ottfelejtett, amikor Tatán leszállt.

A férfi magához vette a tárcát, az abban lévő 120 ezer forinttal, a sértett nevére kiállított személyazonosító okmánnyal, lakcímkártyával, adókártyával, TAJ-kártyával és bankkártyával együtt. Sokat nem vacakolt, még a buszon átnézte a tárcát, majd kivette belőle a pénzt és áttette a saját  pénztárcájába.

Ezt követően Nyergesújfalun leszállt a buszról, az okiratokat és bankkártyát tartalmazó pénztárcát pedig kihajította egy kukába. Egy járókelő nem sokkal később megtalálta a kidobott pénztárcát, melyet visszajuttattak a gazdájának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik