Belföld

„Próbáltam jó útra térni, de sehogy sem megy. Ez van!” – mondta a mindent is lopó csirketolvaj

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal a 27 éves  férfival szemben, aki szinte bármit ellopott, ami megtetszett neki. A jelenleg is börtönbüntetését töltő férfi Kálban, Kápolnán, Kompolton és Kömlőn követett el bűncselekményeket az év első felében.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője közleményében azt írta, hogy a férfi öt kerékpárt lopott el, de ezeken túl is elvitt gyakorlatilag bármit, ami a szeme elé került. Az egyik udvarból létrát, a másikból csirkéket lopott, egy lakatlan házról pedig lebontotta és magával vitte az előtető fa szerkezetét, csaknem negyedmillió forint értékben.

De lopott női ruhákat, és kenyeret a pékségből, sőt a saját édesanyja lakásának teraszáról is lenyúlta az asszony kényelmes bőrkanapéját, a fürdőszobából pedig titokban kiszerelte a csapokat. A notórius tolvaj mindent beismert a kihallgatása során.  Az mondta, hogy hiába próbál, sehogy sem tud jó útra térni. „Ez van” – mondta mentségképpen a tolvaj.

A járási ügyészség két és fél év börtönt kért a tizenkét rendbeli lopás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik