Belföld

Ráesett a felsővezeték egy elővárosi vonatra Budapesten

Leszakadt egy felsővezeték Rákos állomás után egy, Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, és emiatt füstölni kezdett a mozdony – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel hétfőn.

A fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették a mozdony fülkéjét. A tűzoltók segítenek átszállni az utasoknak a helyszínre küldött mentesítő járatra.

A Mávinform az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Budapest-Gödöllő-Hatvan és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon, valamint a Rákos és Pilisvörösvár közötti S76-os vonatok közlekedésében korlátozásokra, 20-40 perces késésekre kell számítani. A változásoktól a Vonatinfó térképen és a MÁV-applikációban érhetők el információk.

Frissítünk!

Helyreállították a leszakadt felsővezetéket Rákosnál, ismét korlátozás nélkül járnak a vonatok Rákos és Kőbánya-felső, illetve Rákos és Pécel között – közölte a Mávinform hétfő délelőtt az MTI-vel. Az elővárosi vonatok, valamint a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a Békés InterCity-k menetrend szerinti közlekedése kora délutánra állhat helyre. Addig még csökkenő késésekre számítani lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik