Belföld

A nemzeti konzultáció kitöltésére buzdít a kormány a Covid-oltáshoz megadott e-mail címekre küldött levelében

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A szuverenitásvédelmi nemzeti konzultációt népszerűsítő levelet küldött a Kormányzati Tájékoztatási Központ az koronavírus elleni védőoltáshoz megadott email címekre, írja a hvg.hu.

A lap olvasója még az oltási regisztrációkor adta meg az e-mail címét, ám most a kormány az oltási információk helyett arról tájékoztatta, hogy az interneten is ki lehet tölteni a szuverenitásunk védelméről szóló konzultációs kérdőívet, amely „a hazánk gazdaságát és biztonságát alapvetően befolyásoló” kérdéseket tartalmaz.

Brüsszelben úgy döntöttek, hogy elindítják a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. Továbbra is azt akarják, hogy járuljunk hozzá a háború finanszírozásához. Ők nem kérdezték meg ezekről az embereket, de a magyar kormány megteszi. Kérjük, mondja el Ön is véleményét, erre most már az interneten is van lehetőség

– áll a levélben.

Mint ismert, az Európai Tanács csütörtökön úgy döntött, hogy megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával. A csatlakozásról szóló döntés ellen egyetlen tagállam sem tiltakozott, ugyanis Orbán Viktor kiment a teremből a szavazás alatt, így egyhangúan el tudták fogadni a javaslatot. A magyar kormányfő másnap megvétózta az Ukrajnának adni tervezett uniós segélycsomagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik