Belföld

Öt évet kapott a fél kiló kokaint lenyelő apa

Öt év fegyházra ítélte a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság egy nigériai férfit, aki április 2-án jelentős mennyiségű kábítószert próbált behozni Magyarországra .

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a terhelt 50, összesen több mint 480 gramm kokaint tartalmazó kapszulával a gyomrában érkezett Brüsszelből a menetrend szerinti járattal a budapesti repülőtérre. A tájékoztatás szerint a férfi a vádirattal egyezően elismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek.

A kerületi bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerő vallomását, a hatóságokkal történő együttműködését és azt, hogy cselekménye elkövetését megbánta. További enyhítő körülmény volt a büntetlen előélete, valamint az, hogy egy kiskorú gyermekről és megromlott egészségügyi állapotú édesanyjáról kell gondoskodnia.

Az ügyész a vádlott terhére súlyosításért jelentett be fellebbezést, míg a terhelt és védője a bíróság ítéletét tudomásul vette.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik