Belföld

Kommandósok ébresztették a családtagját 75 millióval zsaroló idős férfit

police.hu
police.hu

Felébresztették, majd megbilincselve előállítottak a MEKTO kommandósai egy 70 éves férfit, aki a gyanú szerint zsarolta, zaklatta az egyik családtagját – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a férfi hetekig járt egyik családtagja nyakára: először kedveskedve, majd fenyegetve próbált tőle több millió forintos anyagi segítséget kicsikarni. Tízmillióval indította a “licitet”, amit később 200 ezer euróra (hozzávetőleg 75 millió forintra) módosított.

A másik fél következetesen elutasította a “kérés” teljesítését, erre a férfi megfenyegette, hogy tönkreteszi őt és a családját, hazugságokkal teli, rágalmazó információkat fog terjeszteni róla és a vállalkozásairól, amivel ellehetetleníti és besározza.

Az információk feldolgozása és ellenőrzése után a rendőrök Szentendrén előállították a férfit, majd átkutatták a házat. J. Róbert tagadott, azt mondta, nem követett el bűncselekményt, s ő csak egy több évvel ezelőtt kölcsönadott összeget akart visszakérni a családtagjától.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezték a letartóztatását, “ám azóta szabadítaniuk kellett”. A rendőrség  zsarolás bűntett gyanúja miatt folytatja az eljárást J. Róbert ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik