Belföld

Elítélték az ablakon kizuhant másfél éves kislány anyját

Egy év felfüggesztett fogházra ítélte a bíróság azt az anyát, akinek gondatlansága miatt  kizuhant a másfél éves kislánya egy első emeleti budapesti lakás ablakán két és fél évvel ezelőtt.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a terhelt két kiskorú gyermekével tartózkodott otthon 2021. június 22-én. Amíg az édesanya az egyik gyermekével a konyhában volt, a másik a nappaliban felmászott a kanapéra, onnan pedig a radiátoron keresztül az ablakpárkányra, és a nyitott ablakon keresztül több mint 3,5 méter magasságból kizuhant a ház melletti járdára. A kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nő már az előkészítő ülésen ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyalás jogáról is.

Az előkészítő ülésen az ügyész, a védő és a vádlott is megfogalmazta azt, hogy egy szülőnek nincs nagyobb büntetés annál, hogy látja szenvedni a gyermekét, a bíróságnak azonban mindenképp szükséges büntetést kiszabnia.

Az anya egy év fogházat kapott, két év próbaidőre felfüggesztve gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a nő büntetlen előéletét, beismerését, a tárgyalásról történő lemondó nyilatkozatát, valamint azt, hogy rendezett családi körülmények között két kiskorú gyermeket nevel.

További enyhítő körülménynek számított a gondatlanság foka, amely hanyag gondatlanság volt, és ez magatartás a gondatlan cselekmények közül a legenyhébbnek számít .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik